Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Wat zijn de gevolgen van een schadeclaim op mijn premie?

In Nederland ben je wettelijk verplicht om je te laten verzekeren als je een auto in je bezit hebt. Je moet minimaal WA verzekerd zijn, wat betekent dat je verzekerd bent voor eventuele schade die jij bij een ander veroorzaakt. Je kunt er ook voor kiezen om je aanvullend te laten verzekeren door bijvoorbeeld een WA+ verzekering af te sluiten, of door te kiezen voor een allrisk verzekering. De verzekering die je kiest en de premie die jij bereid bent om te betalen, hangen uiteraard af van de auto waarin je rijdt en het risico dat jij zelf wil nemen om eventuele schadekosten zelf te betalen. Veel mensen kiezen ervoor om, als zij een auto hebben die redelijk van waarde is, zich wel goed te laten verzekeren. De hoeveelheid premie die je betaalt weegt immers niet op tegen de grote hoeveelheid kosten waar je mee te maken krijgt in het geval van schade. Maar hoe zit dit als je een schadeclaim indient bij je verzekeringsmaatschappij en welke invloed heeft dit op je premie? Je leest het hieronder!

 

schade claimen

 

Een schadeclaim indienen bij je verzekering

Als je een schadeclaim indient bij je verzekering, betekent dit dat jij de verzekering vraagt om schade aan jouw auto te vergoeden. Wel is het zo, dat dit invloed heeft op jouw schadevrije jaren, terwijl schadevrije jaren jou juist korting op je premie opleveren. Het is dus ook logisch dat jouw premie, na het indienen van een schadeclaim, vaak in het volgende jaar waarin je je auto wil laten verzekeren, omhoog gaat, omdat je minder schadevrije jaren hebt én jij aanspraak hebt gemaakt op je autoverzekering. De reden dat dit systeem zo werkt, is omdat jij, als je eenmaal een keer een schadeclaim ingediend hebt, een groter risico vormt voor een verzekeringsmaatschappij. Jij hebt de verzekeringsmaatschappij immers geld gekost en de kans dat dit nog een keer gebeurt, is aanwezig. Een verzekeringsmaatschappij dekt zichzelf dus in tegen het risico dat zij nemen door jou te verzekeren en vraagt meer premie.

 

Wel of geen schadeclaim indienen?

Is het dan wel zo verstandig om een schadeclaim in te dienen, als dit invloed heeft op de premie die je maandelijks betaalt? Dit is een vraag die jij jezelf moet stellen. Is de schade kleine n heb je er geen last van als je rijdt (bijvoorbeeld een deuk in de auto of een kras)? Dan kan je ervoor kiezen om deze schade niet te claimen bij de verzekeringsmaatschappij, zodat jouw schadevrije jaren niet beïnvloed worden (en je dus ook niet meer premie gaat betalen). Maak dus zelf een verstandige keuze!

Leave A Comment