Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Wat gebeurt er met mijn auto als deze total loss is verklaard?

Het is nooit leuk als je auto total loss wordt verklaard. Er zijn twee situaties waarin een auto total loss verklaard kan worden. Zo heb je de situatie waarin een auto zodanige schade heeft, dat het niet meer mogelijk is om de auto te repareren. We spreken dan van een auto die ‘technisch total loss’ is. Dit kan het geval zijn als de auto ernstige brand- of waterscahde heeft, of als de auto technisch zeer beschadigd is door een ongeval. Een tweede situatie waarin een auto total loss verklaard kan worden, is een auto die nog wel gerepareerd kán worden, maar waarbij de kosten van de reparatie van de auto vele malen hoger zijn dan de waarde van de auto. Deze vorm van total loss noemen we ‘economisch total loss’ en ook dit komt vaak voor nadat een auto betrokken is geweest bij een ongeval.

 

Total loss

Wat gebeurt er met een auto die total loss is?

Een garage kan een auto total loss verklaren. Dit houdt in dat de auto de weg niet meer op mag en niet meer APK gekeurd kan worden. Dit betekent voor jou als eigenaar van de auto dus ook dat je niet meer in de auto kunt rijden en je dus feitelijk niets meer aan de auto hebt. Toch is de auto nog steeds in jouw bezit en mag jij bepalen wat er met de auto gebeurt. Je hebt, als je auto total loss is verklaard, meerdere opties. Deze opties zetten we hieronder voor jou op een rijtje:

  • Blijven doorrijden met de auto. Je kunt ervoor kiezen om te blijven doorrijden met de auto, maar een voorwaarde is dat je de auto dan wél laat repareren. Dit betekent dat jij akkoord gaat met reparatiekosten die hoger zijn dan de waarde van jouw auto, waardoor de auto wél APK gekeurd kan worden en jij de weg weer op mag;
  • De auto verkopen of inruilen. Je kunt proberen om de auto te verkopen of in te ruilen bij een autohandelaar, die er iets in ziet om de auto op te knappen en zelf weer door te verkopen. Ook kan het zijn dat iemand die ervan houdt om auto’s op te knappen de auto van jou wil overkopen, om de auto als hobbyproject te gebruiken.
  • Losse onderdelen verkopen aan de sloop. Is jouw auto in zo’n slechte staat dat het niet meer mogelijk is om deze te repareren en dat het ook lastig wordt om iemand te vinden die geïnteresseerd is in het kopen van de auto voor een kleine prijs? Dan is het een optie om te laten onderzoeken welke onderdelen van de auto nog in een goede staat zijn, zodat je deze kunt doorverkopen aan de sloop. Vaak kan je voor losse, goed werkende onderdelen nog een redelijk leuke prijs krijgen.

 

Is jouw auto dus total loss? Dan zijn er nog een aantal opties om uit te kiezen, zodat je in ieder geval nog wat geld voor je auto krijgt óf zodat je weer door kunt rijden in je auto. Laat een expert met jou meekijken om te beslissen wat in jouw situatie de beste keuze is. Zo krijg je uiteindelijk het meeste voor je auto terug.

Leave A Comment