Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Tweedehands auto kopen

Tweedehands auto kopen of ga je toch voor een nieuwe auto? Waaankoopkeuring autonneer je deze afweging kunt maken ben je beslist in een luxe positie. Wanneer je voor een tweedehands auto kopen kiest moet je op zoek naar de juiste occasion. Het kopen van een occasion is nooit zonder risico. Je weet immers nooit hoe de vorige eigenaren met de auto zijn omgegaan en of er met de auto gesjoemeld is. De auto check en de aankoopkeuring auto service van Mijn Autocoach zorgen ervoor dat jij niet de kat in de zak koopt. Laat je auto natrekken door het bovenstaande kenteken in te vullen.

Lees verder op deze pagina en zie wat de voor- en nadelen van een 2dehands auto kopen zijn en krijg gratis auto kopen tips.

 

Tweedehands of nieuwe auto kopen?

Ga je voor een gloednieuwe of 2dehands auto, een lastige afweging. Om je te helpen de juiste keuze te maken vindt je hieronder een overzicht van de voor- en nadelen van een tweedehandse of nieuwe wagen.

Tweedehands auto kopen

 • Voordelen occasion – Uiteraard is een occasion goedkoper dan een nieuwe auto, hierdoor kun je voor minder geld meer auto kopen. Je zal ook minder afschrijving op je occasion hebben. Een nieuwe auto heeft de eerste paar jaar nou eenmaal de hoogste afschrijving. Groot voordeel is ook de korte levertijd, een occasion kan vaak binnen een week, maar soms zelfs dezelfde dag worden opgeleverd. Ook is er meer onderhandelingsruimte en zijn tweedehands auto’s ook particulier te koop.
 • Nadelen occasion – Een tweedehands auto kopen brengt altijd meer risico met zich mee dan een nieuwe auto. Je weet nooit precies wat je koopt en of de vorige eigenaar er zorgvuldig mee om is gegaan. Het risico op verborgen gebreken is dus hoger bij een occasion dan bij een nieuwe auto. Wel kun je een auto garantie verzekering afsluiten om jezelf te beschermen tegen onvoorziene problemen.

Nieuwe auto kopen   

 • Voordelen nieuwe auto – Een nieuwe auto kopen geeft je de mogelijkheid precies te kopen wat jij wilt. Je mag zelf kleur en accessoires bepalen. Je geniet een lange, vaak minimaal twee jaar, fabrieksgarantie. Kans op technische problemen is kleiner en onderhoudskosten liggen lager.
 • Nadelen nieuwe auto – Een nieuwe auto kopen is duurder dan een occasion auto kopen. Je betaald voor een nieuwe auto vaak meer voor je autoverzekering. Voornamelijk omdat mensen bij een nieuwe auto kiezen voor een allrisk auto verzekering. Grootste nadeel is de hoge afschrijving. Op het moment dat je de showroom uitrijdt is de nieuwe auto al veel minder waard.

 

Tweedehands auto kopen tips

Waar aan denken bij kopen tweedehands auto? Volg de checklist Occasion kopentweedehands auto kopen tips en kom er op een gestructureerde manier achter wat er allemaal komt kijken bij het aanschaffen van een occasion. Beantwoord voor jezelf de onderstaande vragen

Bepaal welke occasion er aan jouw eisen voldoet – Wanneer je van plan bent een tweedehands auto te kopen dan kan het rondkijken beginnen. Voor het vinden van de juiste occasion is het belangrijk duidelijk te hebben waar een auto aan moet voldoen. Hierbij kun je denken aan het formaat van de auto, het aantal zitplaatsen en deuren, brandstofverbruik, merkvoorkeur en accessoires. Overweeg ook of de aankoopprijs en vaste lasten acceptabel zijn. Bereken vooraf hoeveel wegenbelasting je voor een auto moet betalen, wat de verwachte onderhoudskosten zijn en hoeveel de autoverzekering kost.

Bepaal waar je de auto gaat kopen – De meest gangbare kanalen voor het kopen van tweedehands auto zijn particulier, autohandelaar, garagebedrijf en de merkdealer. Ieder kanaal heeft voor- en nadelen. Ga je op zoek naar een bepaalde auto dan is het belangrijk om van te voren te weten waar je deze wilt gaan aanschaffen. Koop je een tweedehands auto van een particulier dan heb je vaak geen garantie (dit kan je wel bedingen) en is de prijs scherp. Bij een autohandelaar moet je ook op je hoede zijn, deze doen vaak snelle handel tegen scherpe prijzen. Zij kennen de auto zelf ook niet en het is dus aan jou om erachter te komen of het een goede koop kan zijn. Wel doe je bij de handelaar een consumentenkoop, je hebt dus wel bepaalde rechten waar je aanspraak op kunt doen. Een occasion kopen bij een garagebedrijf of merkdealer is de veiligste, maar ook de duurste optie. Omdat een merkdealer en garagebedrijf afhankelijk is van terugkeer van klanten zullen zij je minder snel oplichten. Toch moet je wel goed blijven opletten, ook al koop je een auto bij een dealer. De belangrijkste afweging is daarom of je voor goedkoop en meer risico gaat of voor duur en minder risico. Let wel op, risico heb je altijd bij een occasion. Een deel van dit risico kun je wegnemen door gebruik te maken van BOVAG garantie of een auto garantie verzekering.

Zoek een goede auto – Wanneer je weet waar je je auto wilt kopen kun je op zoek naar een tweedehands auto. Je kunt ervoor kiezen op marktplaats, autoscout24 of andere autoverkoopsites rond te neuzen. Hier worden voornamelijk occasions door particulieren en handelaren aangeboden. Je kunt ook een aantal plaatselijke garages langsgaan of een merkdealer bij jou in de buurt bezoeken. Koop je een occasion met garantie, dan is het handig wanneer deze bij een dealer uit de buurt vandaan komt. Mocht er iets met het voertuig mis zijn dan is het gemakkelijk om even langs te rijden.

Een goede auto is een auto die voldoet aan jouw eisen en de juiste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Toch weet je, zonder goed onderzoek, nooit wat je koopt. Het is daarom verstandig om, voor je de auto gaat bezichtigen, de autocheck te doen. Hiermee kun je de auto op kenteken controleren. Is er met de occasion auto gefraudeerd dan komt dit met de autocheck aan het ligt. Zo weet je zeker dat je niet onnodig een auto gaat bezichtigen. Komt de auto goed door de check, dan kun je gaan bezichtigen en de aankoopkeuring auto laten uitvoeren. Vind je het lastig om een auto te zoeken, dan kan je ook externe partij inschakelen om een geschikte auto voor jou te zoeken.

Doe een auto aankoopkeuring – De aankoopkeuring auto service van Mijn Autocoach helpt mensen bij het controleren van hun potentiele aankoop. Zo weet je zeker dat je een goede auto koopt. De aankoop keurmeester zal de auto van binnen en buiten grondig inspecteren. Er wordt goed gekeken of het carrosserie in goede staat is en of de auto technisch in goede staat is. Na de keuring krijg je een aankoopadviesrapport. Hierin vind je de bevindingen van de auto specialist, zo weet je precies welke kosten er op korte termijn aan komen en of het überhaupt een goede aankoop is. Het adviesrapport eindigt dan ook met een aankoopadvies op basis van technische staat.

Uiteraard kun je ook zelf een aankoopkeuring doen aan de hand van een auto aankoop checklist. Wel moet gezegd worden dat een expert altijd meer ziet dan een leek met een checklist. Heb je echter geen interesse in een aankoopkeuring dan is de auto checklist de beste optie om de auto toch op een grondige en gestructureerde manier te inspecteren.

In aanvulling op de auto keuring is het verstandig een uitgebreide proefrit te maken. Bij voorkeur betrek je hier ook de aankoopkeurmeester bij. Ga je gewoon zelf rijden dan is het belangrijk dat je alle verkeersomstandigheden en snelheden uittest. Test de auto flink uit en vergeet niet om ook alle opties te testen.

Onderhandel over de prijs en garantie – Daar waar handel is kan tweedehands auto kopenmen onderhandelen. In de auto handel is veel ruimte voor onderhandeling. Onderhandel daarom altijd over de prijs en de voorwaarden. Koop je een occasion zonder inruil omdat je deze via de ANWB autoverkoopservice http://tweedehandsautokopen.nl/anwb-autoverkoopservice/ of marktplaats hebt verkocht, dan kun je flink onderhandelen. Geen inruil betekent veel korting. Koop je een auto bij een garagebedrijf of dealer, dan kun je de afleverkosten en kosten voor garantie vaak van de aankoopprijs af krijgen. Ga je voor een particuliere aankoop, dan kun je ook onderhandelen. Is garantie de reden waarom je niet particulier koopt? Dan kun je die reden direct van tafel vegen. Koop particulier een auto met de occasion aankoopkeuring en geniet van de mogelijkheid om een auto garantie verzekering af te sluiten. Met de auto garantie verzekering heb je gewoon dealergarantie en kun je zelf bepalen voor hoe lang je deze garantie wilt hebben. Je kunt overigens ook met een particulier afspreken dat je garantie krijgt. Leg dit vast in de verkoopovereenkomst en het is rechtsgeldig. Wanneer na prijsonderhandeling een akkoord is bereikt, kan de oplevering plaatsvinden.

Oplevering en met autoverzekering op weg – Controleer de auto grondig bij oplevering en regel dat je autoverzekering op dat moment in gaat. Ga niet zonder autoverzekering op pad met je nieuwe wagen. Wanneer je de 2dehands auto op je naam hebt ben jij verantwoordelijk voor de autoverzekering. Onverzekerd rondrijden is niet alleen onverstandig, het is ook strafbaar. Check bij oplevering goed of er niets verwisseld is. Denk aan banden, velgen of interieur.

 

 

8 Comments

 1. Nakomen voertuigverplichting controleren met autocheck May 6, 2015 at 11:54 am

  […] Tweedehands auto kopen […]

 2. Zelf een auto aankoopkeuring doen May 28, 2015 at 8:48 am

  […] Tweedehands auto kopen […]

 3. Gevolgen fraude VW voor APK keuring September 25, 2015 at 12:18 pm

  […] Tweedehands auto kopen […]

 4. Autocheck voor schadeverleden auto? Lees hoe het werkt November 3, 2015 at 8:49 am

  […] Tweedehands auto kopen […]

 5. Voordelen van de occasion aankoopkeuring in kaart gebracht November 10, 2015 at 8:54 am

  […] Tweedehands auto kopen […]

 6. Ik wil een andere auto kopen, en dan? – Tweedehands auto kopen? January 6, 2016 at 12:30 pm

  […] Tweedehands auto kopen […]

 7. Een andere tweedehands auto kopen: waar moet ik op letten? – Tweedehands auto kopen? March 8, 2016 at 9:53 am

  […] Tweedehands auto kopen […]

 8. martin July 25, 2016 at 12:05 pm

  hoe oud mag een auto zijn, en hoeveel km mag die gelopen hebben als je een garantieverzekering wilt?

Leave A Comment