Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Nationale Autopas (NAP) tellerstand controle

De afkorting NAP staat voor Nationale Autopas. Sinds 1991 heeft de stichting Nationale Autopas (stichting NAP) de verantwoordelijkheid gehad om de tellerstanden van voertuigen te registreren. Het RDW ( de Rijksdienst voor het Wegverkeer) heeft deze taak van de stichting Nationale Autopas overgenomen. Echter, als we praten over het controleren van de tellerstand van een auto, spreken we nog steeds van een NAP check. Hieronder leggen we uit waar het controleren van de tellerstand goed voor is.

NAP check

Het controleren van de tellerstand

Als u een tweedehands auto wil kopen, is het verstandig om deze auto volledig na te trekken voordat u overgaat tot kopen. Zo kunt u controleren of de auto in goede staat is en of het wel verstandig is om de auto aan te schaffen. Veel mensen controleren het schadeverleden van een voertuig door middel van een kentekencheck of een autocheck, maar vergeten om ook een NAP check uit te voeren. Bij een NAP check wordt er gekeken of de tellerstand van een voertuig logisch is en of de tellerstand op het voertuig klopt het de tellerstand die er bij het RDW geregistreerd staat. Omdat het RDW geen oordeel geeft over de tellerstand van een voertuig, moet u dit zelf controleren door middel van een NAP check.

 

Wanneer is de tellerstand van een occasion logisch of onlogisch?

tellerrapportHet RDW heeft zelf geen oordeel over de tellerstand die bij hen geregistreerd staat. Deze tellerstand staat simpelweg bij het RDW geregistreerd, zodat u deze kunt gebruiken om er een NAP check mee te doen en te controleren of de tellerstand logisch of onlogisch is. De tellerstand van een auto is logisch, wanneer de tellerstand op de auto zelf overeenkomt met de tellerstand die geregistreerd staat bij het RDW. Krijgt u een volledig andere tellerstand door van de verkoper van de occasion dan de tellerstand die bij het RDW geregistreerd staat? Dan is deze tellerstand onlogisch. In dit geval is het waarschijnlijk dat de verkoper van de auto de tellerstand heeft teruggedraaid, om ervoor te zorgen dat mogelijke kopers denken dat de auto relatief weinig gereden heeft. Het gevolg is dat u een auto koopt die veel meer kilometers gereden heeft dan u dacht en hierdoor ook veel schadegevoeliger is. Dit kan ervoor zorgen dat u uiteindelijk opgezadeld zit met een hoop extra kosten. Om dit te voorkomen, is het dus nuttig om te controleren of de tellerstand logisch of onlogisch is.

Leave A Comment