Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Belangrijke informatie over de APK Keuring

APK is de afkorting voor Algemene Periodieke Keuring. Een algemene periodieke keuring is een wettelijk verplichte keuring voor alle voertuigen die in Nederland geregistreerd staan; een zogeheten voertuigverplichting. Deze keuring is wettelijk verplicht, omdat er bij een APK keuring wordt gekeken naar de staat van uw voertuig, zodat u geen gevaar bent voor uzelf en al uw medeweggebruikers. Daarnaast is een APK keuring ook bedoeld om het milieu te beschermen. Tijdens een APK keuring wordt er gekeken of uw voertuig nog zuinig genoeg rijdt en het milieu niet teveel beschadigt. Hoe vaak uw voertuig APK gekeurd moet worden, hangt af van een aantal factoren. Hieronder leggen we uit waar u een APK keuring kunt laten uitvoeren en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden.

 Algemene Periodieke Keuring

Waar kan ik mijn auto APK laten keuren?

De APK is een belangrijke voertuigverplichting waar alle voertuigbezitters aan moeten voldoen. Om deze reden is ervoor gezorgd dat de algemene periodieke keuring wordt uitgevoerd door experts. Garagebedrijven die erkend zijn door het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer) zijn hier zeer geschikt voor. Deze bedrijven hebben vaak een officiële APK keurmeester in dienst, waardoor er op een professionele manier naar uw voertuig gekeken kan worden. Zo weet u zeker dat u, nadat uw voertuig gekeurd is, veilig de weg op gaat en uw voertuig niet schadelijk is voor het milieu.

Hoe vaak moet ik aan deze voertuigverplichting voldoen? APK keuring

De APK keuring is een terugkomende keuring. Op een APK keuring zit een vervaldatum, waardoor u ervoor moet zorgen dat u vóór de APK vervaldatum uw voertuig opnieuw laat keuren. Hoe vaak u uw voertuig APK moet laten keuren, hangt af van het soort voertuig dat u hebt. Zo is er een verschil tussen het aantal keren dat een auto APK gekeurd moet worden, het aantal keren dat een motor APK gekeurd moet worden en het aantal keren dat een vrachtwagen APK gekeurd moet worden. Hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, hangt ook van andere factoren af, zoals het bouwjaar van uw voertuig en op wat voor soort brandstof uw voertuig rijdt. Daarnaast speelt het gewicht van uw voertuig ook een rol. Op de website van het RDW kunt u vinden hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden. Hier kunt u ook informatie vinden over voertuigen die nooit APK gekeurd hoeven te worden en waarbij dus ook geen rekening hoeft te worden gehouden met een APK vervaldatum.

Leave A Comment