Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Een tweedehands importauto kopen

Als je op zoek bent naar een tweedehands auto, zijn er genoeg plekken waar je kunt gaan zoeken. Zo zijn er op het internet diverse websites te vinden waar veel tweedehands auto’s te koop worden aangeboden. De kans dat je online een occasion vindt die voldoet aan jouw wensen is, dankzij het enorme online aanbod aan occasions, behoorlijk groot, maar online een auto vinden betekent nog niet dat het makkelijk is om deze auto in je bezit te krijgen. Want wat als jij de auto van je dromen te koop ziet staan, maar deze in het buitenland geregistreerd staat? Wij leggen je alles uit over het kopen van een tweedehands importauto en alles waar je rekening mee moet houden.

 

Ik wil een importauto kopen

Het kopen van een importauto is een stuk ingewikkelder dan het kopen van een occasion die al in Nederland geregistreerd staat. Dit heeft te maken met het feit dat de auto naar Nederland vervoer moet worden en dit heeft uiteraard te maken met het feit dat de auto nog geen Nederlands kenteken heeft. Gelukkig is het importeren van een tweedehands auto tegenwoordig iets wat veel mensen doen, zeker omdat het aanbod van occasions in het buitenland nóg groter is dan het aanbod van occasions in Nederland. Er zijn een aantal stappen die je moet ondernemen als je besluit om een occasion te importeren. Als je deze stappen goed doorloopt, is het importeren van een tweedehands auto helemaal niet zo ingewikkeld.

 

BPM import auto

De stappen die je moet doorlopen om een occasion te importeren

  1. De auto naar Nederland krijgen. Allereerst moet je de auto in Nederland krijgen om deze vervolgens in Nederland in te voeren. Het probleem is echter, dat jij zelf niet zomaar met de auto naar Nederland mag rijden, zeker niet als deze geen geldig kenteken heeft. Je zult dus een partij moeten inschakelen om de auto naar Nederland te vervoeren, óf je zult een tijdelijk kenteken moeten aanvragen, waarmee je de auto zelf naar Nederland kunt rijden.
  2. Een keuring en kentekenonderzoek bij het RDW. Het RDW is de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze organisatie houdt zich bezig met alle voertuigen die in Nederland geregistreerd staan. Omdat een importauto ook in het Nederlandse systeem moet komen te staan, is het belangrijk dat je de auto laat keuren bij het RDW en je deze aanmeldt voor een kenteken. Het krijgen van een kenteken laat vervolgens even op zich wachten, dus je kunt, na deze keuring en aanmelding, nog niet direct in de auto rijden.
  3. Belastingaangifte voor het betalen van BPM. Vaak moet je BPM betalen voor een importauto. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden in je kostenplaatje en zo te voorkomen dat de kosten van het importeren van een occasion je tegenvallen.
  4. Ontvangst van het kenteken en het laten maken van kentekenplaten. Het kenteken ontvang je ongeveer een week nadat je de eventuele BPM-kosten betaald hebt.
  5. Je auto verzekeren. In Nederland ben je verplicht om een voertuig te laten verzekeren. Je moet minstens WA verzekerd zijn, wat inhoudt dat je verzekerd moet zijn voor schade die jij bij een ander veroorzaakt. Het betalen van motorrijtuigenbelasting wordt automatisch geregeld wanneer de auto op jouw naam staat.

 

Je ziet het … het importeren van een tweedehands auto heb je niet zomaar gedaan. Maar weet jij zeker dat jouw droomauto alleen in het buitenland te verkrijgen is? Ga er dan voor! Het importeren van een occasion lijkt ingewikkeld, maar het is absoluut de moeite waard als jij hier de occasion van je dromen voor terugkrijgt.

Leave A Comment