Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Een auto kopen zonder rijbewijs. Kan dat?

Een auto kopen: voorwaarden en eisen

Een auto kopen is iets heel eenvoudigs. Natuurlijk kost een auto geld en moet je dit geld tot je beschikking hebben om een auto te kunnen kopen, maar in principe hoef je aan vrij weinig zaken te voldoen om een auto te mogen kopen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, mag je zelfs een auto kopen als je niet in het bezit bent van een rijbewijs. Maar, zul je je misschien afvragen, hoe zit dit dan? Want zonder rijbewijs mag je niet in een auto rijden. Hieronder gaan we je hier alles over uitleggen.

Geen rijbewijs en wel een auto

Als je geen rijbewijs hebt, mag je wel een auto kopen, maar mag je niet in deze auto rijden. Dit betekent dat je geen proefrit in de auto mag maken, dat je dus eigenlijk niet weet wat voor soort auto je koopt en dat je vervolgens ook nooit in je eigen auto mag rijden. Het is dus de vraag of het verstandig is om een auto te kopen als je niet in het bezit bent van een auto.

 

NL rijbewijs

Een auto op naam zetten zonder rijbewijs

Als je een auto koopt en je geen rijbewijs hebt, mag je deze wel op naam zetten, maar hierbij stuit je eigenlijk direct op een groot probleem. Als je een auto op jouw naam zet, moet je ook op jouw naam een verzekering afsluiten. Als je in het bezit bent van een auto moet je namelijk minimaal WA verzekerd zijn. Een WA verzekering houdt in dat je verzekerd bent voor de schade die je een ander aandoet als je een ongeluk krijgt. Om een verzekering af te sluiten heb je echter een rijbewijs nodig en dit is natuurlijk een probleem als je geen rijbewijs hebt. Je zult dus van tevoren (dit betekent: voordat je de auto koopt) contact moeten opnemen met diverse verzekeringsmaatschappijen om te vragen hoe dit geregeld kan worden.

 

De risico’s van een auto hebben zonder dat je een rijbewijs hebt

Er hangt een heel groot risico aan het hebben van een auto zonder dat je een rijbewijs hebt. Dit risico is voornamelijk dat de verleiding om in de auto te gaan rijden zeer groot is. Als je dit doet, ben je enorm strafbaar en heb je een groot probleem. Het is dus de vraag of je jezelf het moet “aandoen” om een auto te kopen als je nog geen rijbewijs hebt. Je kunt dan beter wachten tot je wél een rijbewijs hebt. Dan kan je ook een proefrit maken in de auto en kan je beter bepalen of de auto goed bij je past.

 

Conclusie

Wil jij een auto kopen, maar heb je geen rijbewijs in je bezit? Dit kán wel, maar het is de vraag of het verstandig is. Als je geen rijbewijs hebt, mag je niet in de auto rijden. Op het moment dat jij wel een auto voor de deur hebt staan, moet je zeker weten dat je de verleiding kunt weerstaan om niet toch in de auto te gaan rijden. Bovendien moet je, voordat je de auto in kwestie aanschaft, nagaan bij de verzekeringsmaatschappij of het überhaupt wel mogelijk is om een auto te kopen. Als je een auto koopt en deze op jouw naam zet, moet je de auto namelijk verzekeren en hiervoor heb je een rijbewijs nodig. Doe dus goed onderzoek naar het verzekeren van een auto voordat je een occasion aanschaft!

Leave A Comment