Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

De meest voorkomende vormen van fraude in de autohandel

De autohandel is een goed lopende handel. Tegenwoordig hebben de meeste mensen in Nederland een auto (veel gezinnen hebben zelfs twee auto’s) en omdat mensen en gezinnen veranderen, worden auto’s ook vaak weer verkocht en wordt het tijd voor mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Deze doorloop van auto’s zorgt voor een grote hoeveelheid occasions die in Nederland aangeboden wordt. Online staan er enorm veel tweedehands auto’s te koop, niet alleen bij particulieren, maar ook bij handelaren. Hoewel het kopen van een occasion de normaalste zaak van de wereld lijkt, is het belangrijk om alert te zijn als je een occasion op het oog hebt. Er is namelijk veel sprake van fraude in de autohandel. Hieronder maken wij je attent op de meest voorkomende vormen van fraude in de autohandel, zodat jij kunt voorkomen dat je hier slachtoffer van wordt.

 

Fraude met de kilometerstand

Een veel voorkomende vorm van fraude in de autohandel, is dat er gerommeld wordt met de kilometerstand van een auto. Simpel gezegd is het zo dat een auto aantrekkelijker is voor de verkoop, als deze relatief weinig kilometers gereden heeft. De waarde van een auto stijgt dus als de auto een lage kilometerstand heeft. Het gaat dan niet om een té lage kilometerstand, want een auto moet wel ‘in beweging blijven’ om in goede staat te verkeren en een kilometerstand moet dus in verhouding zijn met de leeftijd van de auto. Omdat de kilometerstand van een occasion van grote invloed kan zijn op de prijs die een handelaar voor een occasion kan vragen, wordt er helaas veel gerommeld met kilometerstanden. De kilometerstand van de auto wordt teruggedraaid, waardoor het lijkt alsof de auto veel minder gereden heeft dan in werkelijkheid het geval is. Het gevolg is dat je een auto koopt die in een veel minder goede staat is dan jij dacht, waardoor je veel meer onderhoudskosten hebt dan de kosten waar jij rekening mee had gehouden.

 

fraude km stand

 

 

Fraude met het autoverleden

In de handel van tweedehands auto’s wordt er ook veel gefraudeerd met het autoverleden van occasions. Autohandelaren verzwijgen schade die een auto in het verleden heeft gehad. Vaak gaat het in dit soort gevallen om schade die niet direct zichtbaar is en die niet direct merkbaar is bij het maken van een proefrit, maar gaat het wel om schade die jou als uiteindelijke eigenaar van de auto een hoop geld gaat kosten. Dit soort vormen van schade kunnen eenvoudig verzwegen worden en het is lastig om er als geïnteresseerde achter te komen of een occasion nu wel of geen verborgen gebreken heeft.

 

Hoe voorkom ik dat ik het slachtoffer wordt van fraude?

Er is gelukkig een simpele manier om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van dit soort fraude. Als je een autocheck laat doen, kan je allerlei informatie over de auto in kwestie achterhalen die een autohandelaar misschien niet aan jou vertelt. Het enige wat je nodig hebt om een kentekencheck uit te voeren, is een computer én het kenteken van de auto. Je voert het kenteken in bij de online check, waarna je informatie over de auto te zien krijgt, zoals de juiste kilometerstand en het autoverleden van de auto, inclusief de schade die de auto heeft opgedaan. Ook krijg je met een kentekencheck inzicht in de hoeveelheid eigenaren die een auto heeft gehad. Ontdek je dat een auto ontzettend veel eigenaren heeft gehad? Dan is er vast iets aan de hand met de auto, waardoor mensen de auto snel weer doorverkocht hebben. Dit zijn allemaal tekenen dat er gefraudeerd is en dat je de occasion, hoe leuk deze ook is, dus beter niet kunt aanschaffen. Doe dus een kentekencheck en voorkom dat je het slachtoffer wordt van fraude!

Leave A Comment