Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

BPM tarieven, vrijstelling en teruggave uitgelicht

BPM is de afkorting voor de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Als u in Nederland woont en u een personenauto, een motor of een bestelauto koopt, dan bent u wettelijk verplicht om voor een aantal zaken te betalen, waaronder deze belasting. De tarieven voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) verschilt per voertuig. Een aantal factoren spelen mee in de berekening hoeveel BPM u moet betalen. Hieronder leggen we uit welke factoren een rol spelen in deze berekening. Ook leggen we uit wanneer u vrijgesteld wordt van het betalen van BPM en wanneer u BPM kunt terugvragen. Lees dus snel verder!

BPM tarieven

BPM tarieven zijn voor ieder voertuig verschillend en daarom is het belangrijk dat u de BPM voor uw voertuig berekent, zodat u weet waar u aan toe bent. De hoeveelheid belasting van personenauto’s en motorrijwielen die u moet betalen, hangt van diverse factoren af. Het BPM-tarief van een personenauto hangt bijvoorbeeld af van de CO2 uitstoot. In het geval van een bestelauto of een motorrijwiel is het BPM een percentage van de netto catalogusprijs. Op de website van de belastingdienst kunt u meer informatie vinden over de tarieven van de BPM.

BPM

Vrijstelling van BPM

Er zijn gevallen waarin mensen vrijgesteld kunnen worden van het betalen van BPM. Zo bestaat er de verhuisboedelvrijstelling, waarbij het motorrijtuig niet geregistreerd staat in Nederland, maar in een ander EU-land. Ook zijn er de werknemersvrijstelling en de werkgeversvrijstelling, waarbij u een voertuig met een buitenlands kenteken in Nederland mag gebruiken. Er zijn nog meer vrijstellingen mogelijk, zoals de vrijstelling bij verhuizing naar het buitenland, de vrijstelling bij tijdelijk verblijf in Nederland, de vrijstelling voor het vervoeren van een rolstoel in de laadruimte van een bestelauto, de vrijstelling bij kort gebruik van een auto of een motor in Nederland en de ondernemingsregeling. Denkt u dat u recht hebt op vrijstelling van het BPM? Controleer dit dan goed bij de belastingdienst.

Belastingdienst

Teruggaaf van BPM

In sommige gevallen is het mogelijk om de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen terug te vragen. Zo kunt u BPM terugvragen in het geval van export of sloop, maar ook als het gaat om taxi’s of openbaar vervoer of als het voertuig valt binnen de gehandicaptenregeling. Deze teruggaaf kan u een hoop voordeel opleveren, dus het is zeker de moeite waard om hiernaar te kijken. Denkt u dat u recht hebt op teruggaaf van het BPM? Controleer dit dan bij de belastingdienst.

Leave A Comment