Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Autoverzekering

In Nederland moet je verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering afsluiten op een auto. Wanneer je een tweedehands auto koopt moet je altijd direct een verzekering afsluiten. Een tweedehands auto kopen en ermee naar huis rijden zonder autoverzekering is een slecht idee. Je verzekering thuis pas regelen is dus geen optie. Voor je de occasion koopt moet je dus weten welke verzekering je wilt afsluiten. Koop je de auto dan kun je met een druk op de knop of een telefoontje de verzekering activeren.

Iedereen die een auto heeft moet er dus aan geloven, een WA autoverzekering is verplicht. Het is verboden om zonder autoverzekering deel te nemen aan het verkeer. Sterker nog, het is zelfs verplicht een voertuig wat stil staat op de openbare weg staat te verzekeren. Om jou op weg te helpen bij het vinden van een goede autoverzekering worden de soorten autoverzekeringen hieronder in kaart gebracht. Zie hoe je jouw autopolis kunt berekenen en vindt een overzicht van tips zodat je een grondige vergelijking kunt maken. Snel een goedkope autoverzekering zoeken? Bekijk direct het aanbod aan scherp geprijsde autoverzekeringen.Autoverzekering goedkoop

 

TIP – Het kopen van een tweedehands auto brengt risico met zich mee. Je weet immers nooit precies wat er in het verleden met een auto is gebeurd. De hieronder omschreven autoverzekeringen beschermen je alleen voor schade. Het is tegenwoordig ook mogelijk, nadat het voertuig een auto aankoopkeuring heeft ondergaan, gebruik te maken van een auto garantie verzekering. Je bent dan voor een vaste periode verzekerd voor onvoorziene technische problemen aan het voertuig.

Soorten autoverzekeringen

Zoals eerder genoemd, heb je een auto dan moet je deze minstens WA verzekeren. Naast de WA verzekering is er ook een WA plus en een auto allrisk verzekering. Dit zijn in grote lijnen de drie belangrijkste dekkingen om kennis van te nemen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste pijlers per verzekering.

 • WA autoverzekering – De WA autoverzekering is de goedkoopste optie. Je bent alleen verzekerd voor schade aan andere door jouw toedoen. Veroorzaak je een ongeval dan wordt de schade aan jouw eigen voertuig niet vergoed. Wel wordt schade aan het slachtoffer vergoed.
 • WA+ autoverzekering – De WA plus autoverzekering is een WA verzekering die is uitgebreid met een verzekering voor schade door weersomstandigheden en diefstal. Wordt je auto gestolen of hagelt het tennisballen, dan krijg je de schade vergoed.
 • Auto allrisk verzekering – Je auto allrisk verzekeren betekent dat je verzekerd bent voor schade door jouw toedoen aan andere maar ook voor de schade aan je eigen voertuig. Let wel op, afhankelijk van de voorwaarden krijg je een vergoeding naar dagwaarde of nieuwwaarde. Zorg dus dat je weet wat gedekt is.

 

Tweede gezinsauto regeling – Belangrijk om te weten!

De tweede gezinsauto regeling is een regeling die ervoor zorgt dat je bij aanschaf van een tweede auto gebruik kunt maken van de schadevrije jaren van je eerste auto. Koop je een nieuwe of tweedehands auto en heb je al een auto op jouw naam, dan kun je korting krijgen op de verzekering van de tweede gezinsauto. Deze korting is meestal alleen te bedingen wanneer je het tweede voertuig ook bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Vraag je verzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Autoverzekering berekenen – Hoe bereken je de premie?

allrisk autoWanneer je een autoverzekering gaat afsluiten wil je vooraf weten hoeveel premie je moet gaan betalen. Blindelings een autoverzekering afsluiten is onverstandig. Heb je al een autopolis lopen bij een verzekeraar, vraag die dan eerst om hun beste bod. Iedere verzekeraar biedt een rekenprogramma aan waarmee je op basis van een aantal factoren je premie kan berekenen. Dit kan je helemaal zelfstandig en je bent dus niet afhankelijk van een assurantiekantoor. Zelf je autoverzekering berekenen is eenvoudig, de verzekeraar of vergelijkingssite zal je om een aantal gegevens vragen. Jij hoeft alleen vooraf te bepalen of je een allrisk, WA+ of WA verzekering wilt. Beantwoord de vragen en je weet binnen enkele seconden hoeveel de premie voor het betreffende voertuig bedraagt.

Je premie berekenen doe je op basis van een viertal gegevens:

 • Auto kenteken – Vul het kenteken in van de auto in, dit werkt exact hetzelfde als bij de auto check voor schadehistorie. De verzekeraar verkrijgt hiermee direct inzicht in alle voertuiggegevens en weet precies voor welk voertuig er een offerte wordt aangevraagd. Uiteraard spelen bouwjaar en cataloguswaarde een belangrijke rol bij het bepalen van je premie.
 • Postcode – Er wordt om je postcode gevraagd omdat er kleine verschillen zitten in de verzekeringstarieven per gemeente. Woon je in een omgeving waar de kans op inbraak en schade groot is, dan zal de premie in verhouding hoger zijn dan wanneer je in een dorp woont met weinig claims.
 • Geboortedatum – Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het verzekeren van een auto. Beginnende bestuurders hebben meer kans op ongevallen en betalen daarom ook meer premie dan oudere bestuurder.
 • Schadevrije jaren – Schadevrije jaren zijn van invloed de hoeveelheid no claimkorting. Deze no claimkorting is een korting die je krijgt, zoals de naam zegt, wanneer je verzekeringsjaren hebt opgebouwd zonder dat je hebt geclaimd. No claimkorting wordt ook wel bonus malus genoemd. Bonus malus korting krijg je door schadevrije jaren op te bouwen.

Zelfstandig je autoverzekering berekenen – De voordelen:

 • Je hoeft er de deur niet voor uit. Thuis vanaf pc, laptop, tablet of mobiel in vier stappen je autoverzekeringspremie opvragen.
 • Je hoeft zelf niet te rekenen, de verzekeraar doet alles automatisch voor je.
 • Je kunt eenvoudig en op je gemak verzekeraars met elkaar vergelijken.
 • Je kiest de goedkoopste verzekering met de beste voorwaarden.
 • Geen verkooppraatjes maar zelf beslissen.

 

Vergelijken autoverzekering

verzekeren autoEen autoverzekering goedkoop vinden doe je door het vergelijken van autoverzekeringen. Momenteel is de overheid bezig met het aan banden leggen van verzekering-vergelijkingswebsites. Doordat sommige vergelijkingswebsites bepaalde verzekeraars voorrang geven kan het soms lastig zijn een echt objectieve vergelijking te maken. Toch zijn er wel betrouwbare online partners te vinden voor een degelijke vergelijking. Wanneer je zelf weet hoe je autoverzekeringen kunt vergelijken is het gemakkelijker objectief te vergelijken. De slimste manier van vergelijken is via meerdere kanalen. Houdt daarbij altijd rekening met het commerciële belang van de aanbieder.

Maak gebruik van vergelijkingswebsites voor autoverzekeringen

Online autoverzekeringen vergelijken op een vergelijkingswebsite voor autoverzekeringen is de meest gebruikte vergelijkingsmethode. Staar je echter niet blind op de resultaten van de eerste de beste verzekeringen vergelijking. Maak gebruik van diverse websites en vul daar de benodigde gegevens in. Het kan zo zijn dat dezelfde verzekering bij een andere website duurder of goedkoper wordt aangeboden. Heb je een tweedehandse of nieuwe auto gekocht en zoek je een autoverzekering? Doe dan absoluut een online vergelijking.

Vergelijk het aanbod van diverse assurantie kantoren

Je kunt ook een aantal assurantie kantoren een aanbod laten doen. Je kunt bij deze kantoren zo binnen lopen of telefonisch een offerte aanvragen. Geef duidelijk aan dat je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering. Laat ze ook vertellen wat de voor- en nadelen van een bepaalde verzekeraar zijn. Het risico van contact opnemen met een assurantie kantoor is dat je je objectiviteit verliest. Mensen zijn snel geneigd het te ‘gunnen’. Toch is het verstandig aan te geven dat je erover na wilt denken voordat je een autopolis afsluit. Neem even afstand van de situatie en neem de tijd een overzicht te schetsen.

Raadpleeg recensies over verzekeraars en verzekeringspakketten

Bijna niemand maakt gebruik van recensies of reviews wanneer ze op zoek zijn naar een goedkope autopolis. Toch is er genoeg informatie te vinden over verzekeraars en hun pakketten. Ga op zoek naar reviews en recensies in een zoekmachine als Google. Kijk verder dan de eerste pagina, want daar vindt je vaak alleen maar positieve berichten. Zoek op service, voorwaarden en tevredenheid. Komt een bepaalde aanbieder goed uit de bus en is deze ook nog eens goedkoop, dan heb je jouw auto verzekering gevonden. Vooral service is wat waard, kijk goed of je ook telefonisch om hulp kan vragen of dat alles digitaal gaat. Ga bij jezelf te raden wat jij prettiger vindt.

8 Comments

 1. Nakomen voertuigverplichting controleren met autocheck May 27, 2015 at 1:16 pm

  […] Autoverzekering […]

 2. Car-Garantie op een tweedehands auto! September 25, 2015 at 12:13 pm

  […] Autoverzekering […]

 3. Een autoverzekering: je komt er niet onderuit – Tweedehands auto kopen? January 6, 2016 at 10:48 am

  […] Autoverzekering […]

 4. Het opzeggen van je autoverzekering: waarom? – Tweedehands auto kopen? January 6, 2016 at 11:55 am

  […] Autoverzekering […]

 5. De juiste autoverzekering afsluiten – Tweedehands auto kopen? March 4, 2016 at 9:48 am

  […] Autoverzekering […]

 6. Eenvoudig besparen op je autoverzekering – Tweedehands auto kopen? April 4, 2016 at 12:29 pm

  […] Autoverzekering […]

 7. vergelijk autoverzekering August 18, 2016 at 12:36 pm

  Interessant artikel!

 8. Met welke autokosten moet ik rekening houden als ik een auto wil aanschaffen? – Tweedehands auto kopen? November 22, 2016 at 2:10 pm

  […] Autoverzekering […]

Leave A Comment