Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Auto garantie verzekering

De tijden dat dealergarantie alleen beschikbaar was bij aankoop van een auto bij een merkdealer zijn voorbij. Je kunt nu een tweedehands auto kopen en altijd merkgarantie afsluiten. Deze vorm van garantie wordt aangeboden in de vorm van een auto garantie verzekering. Het maakt niet uit waar of bij wie je een occasion aanschaft, je kunt er tegenwoordig tegen scherp tarief een garantie op afsluiten. Dit tarief is zelfs zo scherp dat het aantrekkelijker is om zelf je dealergarantie te regelen, al koop je een tweedehands auto bij een merkdealer. Hoe dit werkt lees je hier.

auto garantie verzekeren

Dealergarantie na aankoopkeuring auto

Maak gebruik van de aankoopkeuring auto service van Mijn Autocoach en krijg de mogelijkheid een auto garantie verzekering af te sluiten op je tweedehandse auto. Of je nu een tweedehands auto koopt bij een dealer, handelaar of particulier, met een auto aankoopkeuring weet precies wat je koopt. Dat de aankoopkeuring compleet en betrouwbaar is wordt onderschreven door het feit dat Car-Garantie na goedkeuring een dealergarantie kan afgeven op het voertuig. Je hoeft dus geen auto te kopen bij een dealer om verzekerd te zijn tegen verborgen gebreken. Hoewel de auto aankoopkeuring in combinatie met de auto check bij aanschaf van een tweedehands auto een groot deel van dit risico wegneemt, loop je altijd het risico dat er na verloop van tijd gebreken optreden. Met de Car-Garantie kun je tot wel twee jaar volledige garantie op technische problemen krijgen na aanschaf van een occasion. De merkgarantie dekt, afhankelijk van je garantie pakketkeuze, alle of een deel van de loon- en materiaalkosten. Wel moet vermeldt worden dat de auto aantoonbaar in goede onderhoudsstaat dient te verkeren. Dit kan middels de occasion aankoopkeuring worden aangetoond of eventueel door de merkdealer.

 

CG Car-Garantie Versicherungs-AG

Car-Garantie verzekeringDe verzekeringsspecialist achter deze dealergarantie is CG Car-Garantie Versicherungs-AG. Een Duitse verzekeraar die al meer dan 43 jaar samenwerkt met autodealers. Sluit je bij aankoop van een dealer occasion een auto garantie verzekering af, dan heb je dus exact dezelfde garantie en voorwaarden. Het enige verschil is dat je denkt garantie van de autodealer te krijgen, terwijl deze zich hiervoor feitelijk een verzekering heeft bij Car-Garantie. Koop je een tweedehands auto met aankoopkeuring en garantie dan kun je gewoon bij de merkdealer bij jou in de buurt terecht voor reparaties. Je bent hiervoor verzekerd en de merkdealer zal je graag van dienst zijn. In tegenstelling tot garantie die je bij een autobedrijf afsluit kun je met de Car-Garantie verzekering overal terecht. Je kunt in heel Europa aanspraak doen op je garantie en door heel Europa bij vakkundige garages terecht. Koop je een occasion en krijg je op vakantie autopech door onverwachte technische problemen dan kun je ervan op aan dat je auto wordt gerepareerd. Zelf een Car-Garantie autoverzekering afsluiten heeft duidelijk voordeel over de normale dealergarantie. Sterker nog, dit voordeel is niet alleen merkbaar in dienstbaarheid maar ook in prijs. Geloof het of niet, de merkgarantie van deze verzekeraar is veelal goedkoper dan de dealergarantie die bij aanschaf van een dealerauto wordt geleverd. Wel zijn er voorwaarden met betrekking tot het autovermogen en het aantal geverifieerde kilometers die de auto heeft op de teller heeft staan.

 

Dekking en kosten merkgarantie

Merkgarantie is verkrijgbaar in twee pakketten, namelijk de dealergarantie basisdekking en de comfortdekking. Afhankelijk van de gewenste dekking van de merkgarantie kunnen de kosten worden bepaald. De basisdekking is het voordeligst en biedt minder dan de duurdere meer uitgebreide comfortdekking. De kosten van de Car-Garantie verzekering zijn, onafhankelijk van je pakketkeuze, afhankelijk van de onderhoudshistorie, het aantal gereden kilometers en de jou gekozen verzekeringsdekking.

Dealergarantie basisdekking – Met de basisdekking ben je verzekerd voor technische mankementen aan de meest belangrijke auto onderdelen. Denk aan het motorblok, de versnellingsbak het differentieel en de eindaandrijving. Onderstaand een overzicht van de vanaf prijs voor een dealergarantie basispakket.

 • 3 maanden volledige basisdekking – beschikbaar vanaf € 98,- euro
 • 6 maanden volledige basisdekking – beschikbaar vanaf € 126,- euro
 • 12 maanden volledige basisdekking – beschikbaar vanaf € 181,- euro

Dealergarantie comfortdekking – De comfortdekking is een uitgebreide aanvulling op de basisdekking. Sluit je de dealergarantie comfortdekking af en je bent volledig beschermd tegen hoge reparatiekosten. In aanvulling op de basisdekking geeft de comfortdekking ook garantie op mankementen aan de stuurinrichting, het aandrijfsysteem, remsysteem, brandstofsysteem, elektrisch systeem, koelsysteem, uitlaatsysteem, veiligheidssysteem, airconditioning en comfortelektronica.

 • 3 maanden volledige comfortdekking – beschikbaar vanaf € 157,- euro
 • 6 maanden volledige comfortdekking – beschikbaar vanaf € 211,- euro
 • 12 maanden volledige comfortdekking – beschikbaar vanaf € 313,- euro
 • 24 maanden volledige comfortdekking – beschikbaar vanaf € 477,- euro

 

Hoe werkt de auto aankoopkeuring?

Auto keuren voor kopenDe aankoopkeuring auto dienst van Mijn Autocoach is er om jou te helpen bij het vinden van een goede auto. Op het moment dat je een tweedehands auto gaat kopen is het verstandig een autokeuring uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat je een goede auto koopt en krijg je de mogelijkheid een Car-Garantie verzekering af te sluiten. De auto aankoopkeuring werkt als volgt, je voert het kenteken van de auto in op de website van Mijn Autocoach en laat je telefoonnummer achter. De auto wordt vervolgens op kenteken nagetrokken met de auto check. Op basis van het auto check rapport zal de medewerker van Mijn Autocoach de autohistorie met jou doornemen. Je kunt dan vrijblijvend de auto bespreken en indien gewenst de auto laten keuren door een autokeurmeester. Deze kan je overigens ook helpen met het zoeken van een geschikte auto en het onderhandelingsproces.

 

Verschil tussen autoverzekering en Car-Garantie verzekering

Het verschil een autoverzekering en de Car-Garantie verzekering is groot. De autoverzekering is verplicht, heb je een auto op je naam dan moet je deze ten minste WA verzekerd hebben. Het hebben van een auto garantie verzekering is niet verplicht. De WA autoverzekering beschermt je ten minste voor schade door jouw toedoen aan andere. De auto garantie verzekering heeft niets te maken met andere en beperkt zich enkel tot een garantie op onverwachte problemen na aankoop van een auto. Het zijn beide autoverzekeringen maar verzekeren beide een ander onderwerp. Ga je een tweedehands auto kopen dan moet je dus hoe dan ook een WA verzekering afsluiten. Of je daarbij een verzekering voor garantie wilt afsluiten is aan jou. Dit kan je zelf of in overleg met de aankoopkeurmeester doen. Deze kan je helpen bij het maken van een risico inventarisatie. Uiteraard wegen de kosten al snel op tegen de baten wanneer je eenmaal tegen een onverwachte, binnen de garantie, reparatie aanloopt.

9 Comments

 1. jan vd Heijden August 18, 2015 at 6:26 pm

  Goedeavond,

  Ik ben voornemens een Volvo xc60 diesel uit Belgie te importeren. Kan ik na invoer een garantie bij u afsluiten? Wat zijn daartoe de kosten en mogelijkheden?

 2. Car-Garantie op een tweedehands auto! | Tweedehandsautokopen.nl August 28, 2015 at 9:14 am

  […] Auto garantie verzekering […]

 3. Nikkie February 18, 2016 at 9:47 am

  Beste, mocht ik particulier een Audi A4 coupe willen aankopen met cataloguswaarde 58000 euro. Kan ik dan bij jullie de garantie regelen? En aan welke kosten moet ik dan in totaal denken? Alvast bedankt voor uw hulp!

  • admin February 23, 2016 at 4:06 pm

   Beste Nikkie,

   Dat kan zeker! Kunt u MijnAutocoach bellen? Zij kunnen u verder helpen: 085 – 7730225 (ma. t/m za. 9.00 – 22.00 uur & zo. 10.00 – 20.00 uur, lokaal tarief).

   Met vriendelijke groeten,
   Tweedehandsautokopen.nl

 4. Car-garantie afsluiten voor tweedehands auto – Tweedehands auto kopen? July 26, 2016 at 12:50 pm

  […] Auto garantie verzekering […]

 5. Wat is op lange termijn voordeliger? Een occasion of een nieuwe auto? – Tweedehands auto kopen? December 15, 2016 at 2:18 pm

  […] Auto garantie verzekering […]

 6. BOVAG garantie: wat is het en heb je het echt nodig? – Tweedehands auto kopen? January 17, 2017 at 1:04 pm

  […] Auto garantie verzekering […]

Leave A Comment