Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

ANWB autoverkoopservice

De ANWB autoverkoopservice is in het leven geroepen voor mensen die gemakkelijk van hun auto af willen. Denk jij “ik wil van mijn auto af”, maar heb je geen zin in de rompslomp van een particuliere verkoop, dan is de ANWB verkoopservice voor jou! Via deze auto verkoopservice kun je jouw auto inruilen voor geld. De ANWB biedt jouw auto te koop aan en garandeert snelle verkoop tegen een goede prijs. ANWB auto verkopen is kinderlijk eenvoudig en heeft veel voordelen ten opzichte van inruil of particuliere verkoop.

ANWB autoverkoopservice

 

Tweedehands auto kopen – Oude auto inruilen of zelf verkopen?

Ga jij een tweedehands auto kopen en wil je jouw oude auto inruilen? Overweeg dan kritisch of inruilen wel de beste optie is. Je oude auto inruilen is natuurlijk gemakkelijk en snel, maar financieel kleven hier wel nadelen aan. Een alternatief voor inruilen is zelf verkopen. Dit kan particulier, via de ANWB autoverkoopservice, op een veiling, direct aan een handelaar of aan de sloop.

De meeste mensen die hun auto willen inruilen of verkopen zitten met de brandende vraag ‘wat is mijn auto waard?’. Het bedrag wat je voor jouw oude auto terug krijgt heeft immers impact op het budget voor een nieuwe auto. Voor we aandacht besteden aan de auto waarde specifiek krijg je eerst te zien wat de invloed van de verkoopweg is op de verkoopprijs. Tevens besteden we aandacht aan de voor- en nadelen van een dergelijke verkoop.

 • Auto particulier verkopen – Wanneer jij je auto particulier verkoopt kun je een goede prijs vragen voor je auto. Het is echter altijd de vraag of je het ervoor krijgt. Ga dus altijd wat hoger zitten met je vraagprijs, dan weet je dat er ruimte is voor onderhandeling. De prijs moet natuurlijk niet te hoog zijn, want dan komt er niemand op je auto af. Particuliere verkoop heeft als groot voordeel dat de prijs die je voor de auto krijgt meestal het hoogst is. Het nadeel is dat je alles zelf moet regelen, diverse mensen over de vloer krijgt en soms lange tijd met je auto blijft zitten.
 • Auto inruilen – Je auto inruilen is gemakkelijk en snel. Je krijgt geen hoge prijs maar er worden dan ook niet veel vragen gesteld. Nadeel is wel dat je bij auto inruilen altijd meer betaald voor de nieuwe of nieuw-tweedehandse auto. Een auto kopen zonder inruil is altijd voordeliger.
 • Auto verkopen met ANWB autoverkoopservice – De ANWB autoverkoopservice is bijzonder interessant. Je bent snel van je auto af, hebt geen mensen over de vloer die willen testrijden en onderhandelen en je kan zonder inruil een auto kopen. Hoewel de prijs die je via de verkoopservice krijgt waarschijnlijk lager is dan auto inruilprijs kun vervolgens wel meer van de vraagprijs afdingen. Je zal dus netto meer overhouden via de ANWB dan bij inruil.
 • Auto verkopen op veiling – Je auto verkopen op de veiling is een risico. Je kunt er goed geld voor krijgen maar het kan net zo goed dat je er weinig voor krijgt. Het nadeel van een veiling is dat je de auto moet verkopen voor het hoogste bod.
 • Auto verkopen aan handelaar – Zaken doen met een handelaar vergt handelsgeest en ervaring. Je krijgt nooit de hoofdprijs, de handelaar moet er natuurlijk ook op kunnen verdienen. Wat je kan doen is eerst een bod opvragen bij de ANWB autoverkoopservice en vervolgens kijken wat de handelaar bij jou in de buurt ervoor geeft.
 • Auto verkopen aan de sloop – De sloop zelf benaderen bij verkoop sloopauto is slim. Soms ruil je je oude auto in voor een andere tweedehands auto. De dealer zegt je dat de auto € 50,00 eurooplevert omdat hij de auto naar de sloop doet. Verkoop je auto zelf aan de sloop en ontvang soms tot wel vier keer zoveel voor je sloopauto.

 

Auto verkopen met de ANWB verkoopservice

ik wil van mijn auto afAuto verkopen via ANWB verkoopservice? Wil jij ook direct geld voor je auto? Verkoop je auto dan binnen 3 werkdagen met de verkoopservice van de ANWB. Geld binnen twee dagen na het inleveren van je auto op je bank gestort. ANWB auto verkopen gaat in vier eenvoudige stappen en resulteert in een snelle verkoop voor een goede prijs. Auto snel verkopen? Laat je auto dan verkopen door de ANWB. Volg de onderstaande vier stappen en je auto is zo verkocht.

Stap 1: Voertuiggegevens opgeven

De eerste stap in het autoverkoopproces van de ANWB autoverkoopservice is het opgeven van de voertuiggegevens. Op basis van deze gegevens krijgt de ANWB een beeld van de auto. Het eerste waar om gevraagd wordt is het auto kenteken. Op basis van het kenteken kunnen alle algemene RDW voertuiggegevens worden opgevraagd. Deze gegevens worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) vastgelegd op moment dat het voertuig een kenteken krijgt. De algemene voertuiggegevens veranderen nooit. Doordat de ANWB direct weet wat voor auto het betreft hoef jij zelf nog maar een paar kleine details te vermelden. Het eerste is de kilometerstand, dit is het totaal afgelegde aantal kilometers van het voertuig. Vergis je dus niet met de dagteller en let erop dat je deze eerlijk invult want de ANWB verkoopservice zal de tellerstand controleren op correctheid. Een auto met teruggedraaide teller verkopen via de ANWB is niet toegestaan en zal worden opgemerkt.

Uiteraard wil de potentiele koper de auto ook kunnen bekijken. Lever daarom zes digitale foto’s aan die een goed beeld geven van jouw auto. Heeft de auto schade, geef dit dan ook duidelijk aan op de foto’s. Goede foto’s zijn belangrijk voor de verkoop. Vervolgens zal er gevraagd worden om je ANWB lidmaatschapskaart. Hierdoor weten de medewerkers van de verkoopservice met wie ze zaken doen. Voordat het zaken doen begint zal er gevraagd worden eenmalig een bedrag van € 29,95 euro over te maken naar de ANWB verkoopservice. Na betaling ontvang je binnen 3 dagen een bod op jouw auto.

Stap 2: ANWB verkoopservice brengt een bod uit

Nadat het voertuig is ingeschreven en de betaling is voldaan krijg je binnen 3 werkdagen een bod op jouw auto. De ANWB autoverkopers bieden jouw auto aan ruim 70.000 Europese autobedrijven aan. Deze bedrijven kunnen tegen elkaar opbieden en het uiteindelijk hoogste bod wordt na 3 werkdagen aan jou voorgelegd. Ga je akkoord met het bod dan weet je dat je de auto gegarandeerd hebt verkocht. Staat het bod je niet aan dan sla je deze gewoon af, bent niet verplicht om te verkopen. Laat je auto dus ook gerust te koop aanbieden als je gewoon interesse hebt in wat deze op kan leveren. Ga je wel in op het bod? Dan heb je je auto succesvol verkocht.

Na accepteren van het ANWB bod op je auto moet je een kopie van het kentekenbewijs aanleveren, een kopie van je identiteitskaart en mocht je een bedrijf zijn ook het KvK nummer. Je kunt deze gegevens eenvoudig aanleveren door ze online te uploaden.

Stap 3: Auto inleveren bij ANWB inleverpunt

Nadat je alle documenten hebt geüpload dien je binnen 5 werkdagen, online een afspraak te maken bij een ANWB inleverpunt. Ter geruststelling, er zit altijd wel een inleverpunt bij jou in de buurt. Lever de auto in en de laatste stap, de betaling, kan worden voldaan.             

Stap 4: Direct geld voor je auto

Auto ingeleverd? Na inleveren krijg je een vrijwaringsbewijs mee, hierdoor ben jij niet meer aansprakelijk voor het voertuig. Binnen 2 werkdagen nadat de auto gevrijwaard ontvang je het geld op je bankrekening. Je hebt dus vrijwel direct geld voor je auto en hoeft er zelf niets voor te doen.

Financieel voordeel ANWB autoverkoopservice t.o.v. inruil – Rekenvoorbeeld

De ANWB autoverkoopservice is in de meeste gevallen aantrekkelijker dan je auto inruilen. Dit komt omdat bij inruilen voornamelijk over de inruilwaarde van de auto onderhandeld wordt en niet op de vraagprijs. Als er al te onderhandelen is op de vraagprijs dan is de onderhandelingsruimte bij inruil minimaal. Ga je een nieuwe of 2dehands auto kopen zonder dat je een voertuig inruilt dan is er veel ruimte voor onderhandeling en afdingen.

De berekening:

Stel je wilt een 2dehands auto kopen van € 10.000,- euro met € 800,- euro afleverkosten. De totale kosten voor deze occasion zijn dan € 10.800,- euro. Je hebt dan een auto met afleverbeurt en garantie (zit in afleverkosten). Stel je wilt deze auto kopen en je wilt je eigen auto inruilen, dan moet je onderhandelen over de inruilwaarde van je auto. Stel je krijgt € 3.000,- euro inruil en betaald de vraagprijs, dan moet je 7.800 euro bijleggen voor je nieuwe auto. Afdingen op de vraagprijs van je nieuwe auto en de afleverkosten is meestal niet mogelijk. De korting zit dan in de inruilprijs. Wanneer je de auto verkoopt met de ANWB verkoopservice krijg je minder voor je auto dan bij inruil. Als een auto bij inruil € 3.000,- euro oplevert zal deze misschien € 2.300,- euro opleveren met de verkoopservice van de ANWB. Dat lijkt nadelig, toch is dat niet zo. Want je bent je auto kwijt en hebt niets in te ruilen. Daardoor kun je flink onderhandelen over de vraagprijs. Dealers verkopen het liefst een auto zonder inruil. Een auto van deze prijsklasse is zonder inruil eigenlijk altijd wel € 500,-goedkoper. Daarbij kun je onderhandelen over de afleverkosten, deze kunnen in de meeste gevallen komen te vervallen. Streef altijd naar het laten vervallen van de afleverkosten. Stel je moet nog € 300,- euro afleverkosten betalen, dan is je totale korting opgelopen tot € 1.000,- euro. De totale aanschafprijs van de auto is nu € 9.800,- euro en de ANWB verkoopprijs van jouw auto oude € 2.300,- euro. Je moet dus nog € 7.500 euro bijleggen en hebt € 300,- euro bespaard ten opzichte van het kopen van een occasion met inruil.

 

Meer korting met autokeuring en korting op dealergarantie

bespaar geld door aankoopkeuringWil je nog meer korting op het kopen van een tweedehands wagen? Schakel dan Mijn Autocoach in en laat hen een auto aankoopkeuring doen. Zij kunnen voor jou onderhandelen en extra korting bedingen. Het voordeel van een autokeuring is dat je de afleverbeurt niet meer nodig hebt, je weet immers precies in welke staat de auto is na de keuring voor aankoop. Naast het vervallen van de afleverkosten kun je ook besparen op je garantie. Wanneer je de aankoopkeuring auto hebt laten uitvoeren kun je namelijk korting krijgen op je dealergarantie. Op deze manier bespaar je vele euro’s en geniet je van dezelfde zekerheid als bij een dealer aankoop met afleverbeurt en garantie. De aankoopkeuring en garantie zijn ook mogelijk bij een het particulier kopen van een tweedehands auto.

Occasion op krediet kopen? Laat je goed informeren!

 

5 Comments

 1. Auto verkopen via ANWB – Hoe het werkt May 6, 2015 at 11:32 am

  […] ANWB autoverkoopservice […]

 2. De 10 beste tips voor het verkopen van je tweedehands auto October 15, 2015 at 11:55 am

  […] ANWB autoverkoopservice […]

 3. Ik wil van mijn auto af – hoe nu verder? November 25, 2015 at 10:03 am

  […] ANWB autoverkoopservice […]

 4. ANWB inruilwaarde auto online bepalen – Tweedehands auto kopen? July 1, 2016 at 12:32 pm

  […] ANWB autoverkoopservice […]

 5. Wat is voordeliger? Je oude auto inruilen of je auto zelf verkopen? – Tweedehands auto kopen? November 22, 2016 at 3:06 pm

  […] ANWB autoverkoopservice […]

Leave A Comment