Auto aankoopkeuring

Voorkom dat je een miskoop doet met de auto aankoopkeuring!

✓ Hulp bij auto kopen! Vindt een goede auto voor een goede prijs
✓ Auto gratis telefonisch doornemen met auto expert
✓ 100% onafhankelijk
✓ 100% voor het behartigen van jouw belangen
✓ Aankoopkeuring op locatie of bij een lokale dealer
✓ Auto aankoop advies en hulp bij onderhandelen

Auto check

Controleer de auto met de auto check!

✓ Alle auto's staan bij ons geregistreerd
✓ Autoschade achterhalen
✓ Kilometerstand controleren
✓ Aantal eigenaren inzien
✓ Auto waarde berekenen en vergelijken
✓ Auto aankoop advies rapport

Aankoopkeuring auto

Aankoopkeuring autoDe aankoopkeuring auto service is niet meer weg te denken uit het occasion aankoopproces. Al jarenlang proberen particulieren zich te bewapenen tegen malafide praktijken in de autobranche. Soms met succes, maar nog al te vaak tevergeefs. Toch zijn er een aantal ontwikkelingen binnen de autohandel waar particuliere baat hebben. Een voorbeeld hiervan is de aankoopkeuring auto service. Een dienst die jou, als particulier, helpt de juiste auto te vinden en deze volledig voor je controleert. Met de keuring voor aankoop weet je zeker dat je geen miskoop doet. Is er gefraudeerd, dan zal dit tijdens de keuring aan het licht komen. Lees verder en kom erachter welke vormen van fraude het meest gevonden worden tijdens de aankoopkeuring en lees hoe de autokeuring werkt.

 

Meest gevonden fraude tijdens aankoopkeuring

Het komt nog al eens voor dat een ogenschijnlijk goed voertuig allerlei gebreken blijkt te hebben. Gebreken die je bij aankoop van je occasion niet hebt kunnen detecteren of waar de verkoper je niet over informeert worden verborgen gebreken genoemd. Het verbergen van gebreken en andere zaken van invloed op de auto waarde is een goede business voor malafide autohandelaren. Let wel op, een malafide autohandelaar herken je niet aan zijn of haar naamkaartje. Deze kan bij een nette garage werken of de auto als particulier aanbieden. Het is dus van groot belang op je hoede te zijn bij het kopen van een 2dehands auto. Onderstaand volgt een opsomming de vier meest voorkomende vormen van fraude, inclusief de beweegreden.

 • Tellerfraude bij tweedehands auto’saankoopkeuring auto fraude gevondenHet terugdraaien van kilometertellers wordt veel gedaan. Ondanks recentelijk strafbaar stellen, wordt er nog veel gesjoemeld met tellerstanden. Vooral bij import auto’s wordt de tellerstand meestal teruggedraaid. Echter, vergis je niet in de omvang van teller fraude bij origineel Nederlandse auto’s. Zoals je tijdens je zoektocht naar een goede tweedehandse auto zal merken is de tellerstand bepalend voor de auto waarde. Hoe lager de tellerstand, hoe meer de auto waard is. Je kunt wel nagaan dat het voor autohandelaren dus aantrekkelijk is om de kilometerstand terug te draaien. Het wordt daarom ook nog veel gedaan. Koop je een auto met teruggedraaide teller dan zal je snel voor allerlei onverwachte kosten komen te staan.
 • Schadeauto aanbieden als goede occasion – De handel in schadeauto’s isschadeauto herkennen bijzonder winstgevend. Men koopt een schadeauto en knapt deze ‘voor het oog goed’ op. Vaak worden replica onderdelen gebruikt en wordt de auto grof en snel gerepareerd. Koop je een slecht herstelde schade auto dan heb je kans dat deze met een aantal maanden voor grote problemen en onkosten gaat zorgen. Wel moet gezegd worden dat wanneer autoschade door een professioneel bedrijf hersteld wordt de auto wel goed kan zijn. Helaas worden er meer auto’s slecht dan goed hersteld.
 • Onderhoudsfraude – Vaak worden auto’s aangeboden met auto aankoopkeuringvolledige onderhoudsgeschiedenis. Een auto die aantoonbaar goed is onderhouden levert meer geld op. Dit omdat de potentiele koper, wanneer de onderhoudshistorie op orde is, het risico op onverwachte kosten kleiner acht. Fraudeurs spelen hier handig op in en maken zelf bonnen of regelen dat een garagebedrijf de onderhoudsboekjes afstempelt. Je denkt een auto te kopen die recentelijk onderhoud heeft gehad maar rijdt eigenlijk in een auto die dringend onderhoud nodig heeft. De kosten van doorrijden zonder het plegen van noodzakelijk onderhoud lopen enorm op en zorgen voor nog grotere problemen.
 • Autoverzekering fraude –Sommige auto’s worden dubbel geclaimd. Koop jeautocheck voor autoverzekering een auto die betrokken is geweest bij verzekeringsfraude, dan kan de autoverzekeraar nog wel eens lastig gaan doen wanneer jij een schadeclaim indient. De autokeuring is dus ook van waarde voor je eigen autoverzekering. Je kan dan aantonen dat de auto in goede staat was toen je deze kocht.

Een auto aankoopkeuring zal deze vormen van fraude aan het licht brengen. De keuring voor aankoop resulteert veelal in een verademing of geruststelling. Je laat de aankoopkeuring pas doen wanneer je de auto echt wilt kopen. Blijkt dan dat deze niet goed is, dan had je het voertuig zonder de keuring waarschijnlijk gekocht. Dat je de auto niet hebt gekocht zal dan een ware verademing zijn. Geruststelling vindt je wanneer de keuring voor aankoop uitwijst dat de auto een goed voertuig is. Je kan de auto met een gerust hart aanschaffen.

Zoals je hierboven leest, is de kans op een miskoop groter bij een importauto. Teruggedraaide tellers en slecht herstelde schadeauto’s zijn aan de orde van de dag. En dat is jammer, want dagelijks zijn particulieren zoals jij daar de dupe van. Je betaalt te veel voor de auto én zit met duizenden euro’s aan schade.

Je kunt er ook voor kiezen om je nieuwe auto te laten importeren. Je profiteert dan wél van de voordelen van import, en niet van de nadelen van importauto’s. Je profiteert namelijk van een besparing die kan oplopen tot 25% (in vergelijking met een vergelijkbare occasion in Nederland).

Dan houden we al rekening met alle bijkomende kosten zoals RDW-keuring, BPM, aankoopkeuring op locatie, transport en begeleiding van a tot z. Wil je meer weten over het laten importeren van een jonge auto? Informeer dan eens bij Mijn Autocoach Import.

Tweedehands auto kopen – De hedendaagse gang van zaken

Steeds meer mensen maken gebruik van het internet in hun zoektocht naar een tweedehands auto. Daar waar het internet voorheen voornamelijk gebruikt werd door particulieren voor het aanbieden van hun auto hebben ook handelaren en merk-dealers het internet gevonden. Niet omdat je minder welkom bent in de showroom, maar simpelweg omdat de meeste mensen zich online oriënteren en online op zoek gaan naar een occasion.

Wanneer je een online een interessante occasion hebt gevonden moet je nog uitzoeken in welke staat het voertuig verkeerd. Een mooi plaatje met een ogenschijnlijk betrouwbare omschrijving kan misleidend zijn. Erachter komen in welke staat de auto echt verkeerd, is essentieel om erachter te komen of de vraagprijs acceptabel is en of je de auto eigenlijk wel moet willen kopen. Een tweedehands auto kopen waar van alles mee mis blijkt te zijn is geen pretje. Voor je het weet heb je een vermogen aan rekeningen liggen om de auto weer in goede staat te brengen. Je zal niet de eerste zijn die in goed vertrouwen een occasion koopt en er later achter komt dat de auto eigenlijk in slechte staat is. Het uiterlijk en een eerste proefrit zijn niet toereikend om te bepalen of de auto echt goed is. Er echt achter komen of je met een betrouwbare auto van doen hebt doe je met een auto check, gevolgd door een auto aankoopkeuring. Je kunt een aankoopkeuring laten uitvoeren door een Autocoach. Dit is iemand die jou helpt bij het vinden en inspecteren van een occasion. Een betrouwbare auto kopen doe je met hulp van een expert.

De auto aankoopkeuring – Hulp bij auto kopen

De auto expert helpt je bij het vinden van een goed voertuig middels de auto aankoopkeuring. Deze hulp bij auto kopen is objectief en handelt in jouw belang. De eerste stap zet je zelf, je zoekt een interessante tweedehands auto uit die je echt zou willen kopen. Vervolgens voer je het kenteken in en kan de auto expert een auto check uitvoeren. Met de autocheck kan direct worden gekeken of alle algemene autogegevens overeenkomen met de gegevens van de aanbieder. Tevens wordt snel duidelijk of er fraude gerelateerd kan worden aan het betreffende voertuig. Blijkt uit de autocheck dat de auto niet in orde is dan krijg je, geheel gratis, het advies om door te zoeken naar een andere auto.

Toont de auto check aan dat de auto daadwerkelijk interessant is dan volgt advies tot autokeuren.  De aankoopkeuring occasion service zal je dan hulp bij auto kopen bieden. Vraag de verkopende partij wel eerst om toestemming, doen ze moeilijk dan is er iets mis. Staan ze open voor de aankoopkeuring occasion expert, dan geeft dat weer meer vertrouwen. Iemand die weet dat de auto die hij/zij verkoopt goed is heeft niets te verbergen en zal meewerken.

Jouw hulp bij auto kopen zal beginnen met een uitgebreide proefrit. Tijdens de aankoopkeuring occasion zal het rijgedrag van de auto stevig op de proef gesteld worden. Daarna wordt gekeken of het geen ex-schadeauto is en of de tellerstand correct is. Is dit allemaal in orde dan zal er tijdens de autokeuring worden gekeken of de auto in goede onderhoudsstaat is. Hiervoor wordt de auto op de brug gezet. Lekkage, slijtage en andere defecten zullen tijdens de technische keuring aan het licht komen. Ook weet je direct of de auto goed is onderhouden. Na de autokeuring krijg je een adviesrapport met een op maat occasion aankoopadvies. Luidt het advies ‘kopen’ dan is het tijd om te onderhandelen, ook dit kan de auto expert voor jou doen en/of jou hierin assisteren/adviseren. Is je auto goed bevonden dan kun je zelfs bij een particulier gekochte tweedehands auto een garantie afsluiten. Je kunt een merkgarantie bij een dealer bij jou in de buurt krijgen door een auto garantie verzekering af te sluiten. Deze garantie biedt exact hetzelfde als de dealer garantie en is vaak nog goedkoper ook.

Mijn Autocoach afspraak maken

Tips auto kopen – Dek jezelf juridisch goed in!

Doordat je een autokeuring hebt laten doen kun je in geval van verborgen gebreken aantonen dat je aan je onderzoek verplichting hebt voldaan. Ben je opgelicht dan kun je aantonen dat jij er alles aan hebt gedaan jezelf te beschermen tegen een miskoop. Hierdoor kun je juridische stappen ondernemen en de oplichter op laten draaien voor de uit oplichting voortvloeiende kosten. Heb je niet aan je onderzoek plicht voldaan dan heb je geen poot om op te staan.

Heb je twijfels over je al aangekochte occasion? Laat deze dan alsnog keuren en onderneem eventueel vervolgstappen. Wees er wel snel bij, want tijd doet garantie doen vervallen.

 

Kosten aankoopkeuring snel terugverdienen?

De kosten aankoopkeuring zijn snel terug te verdienen door de auto expert voor je te laten onderhandelen. Je zal zien dat de kosten van de totale keuring al snel van de aanschafprijs van de auto af gaan. In sommige gevallen ben je zelfs goedkoper uit met keuring dan zonder. Hoewel een keuring en de bijbehorende zekerheid best wat mag kosten, is het toch fijn om te weten dat je het ook direct terug verdiend. Uiteraard verdiend het zich op de lange termijn dubbel en dwars terug, want een miskoop is pas echt duurkoop.

6 Comments

 1. Zelf een auto aankoopkeuring doen May 12, 2015 at 12:22 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

 2. Ik wil een andere auto kopen, en dan? – Tweedehands auto kopen? January 6, 2016 at 12:12 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

 3. ANWB inruilwaarde auto online bepalen – Tweedehands auto kopen? August 5, 2016 at 12:33 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

 4. Tweedehands elektrische auto kopen? Controleer de accu! – Tweedehands auto kopen? October 25, 2016 at 12:17 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

 5. Met welke autokosten moet ik rekening houden als ik een auto wil aanschaffen? – Tweedehands auto kopen? November 22, 2016 at 2:16 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

 6. Kan je ook een aankoopkeuring doen voor een mogelijk nog te importeren auto? – Tweedehands auto kopen? January 17, 2017 at 1:09 pm

  […] Aankoopkeuring auto […]

Leave A Comment